Skip to main content

Weverspool

Studenten die meer willen weten van weven of een weefopdracht willen laten uitvoeren, kunnen contact opnemen met de Weverspool.

Leden van WEEFNETWERK, die opdrachten willen uitvoeren, kunnen zich aanmelden voor de Weverspool.

De Weverspool is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie voor studenten

Je wil stof, patronen, structuur, smart textiles. Je wilt ruimtelijk, plat, vervormen. Je wilt met de hand, met de computer, ambacht en kunst verenigen. Je wilt textiel en tactiliteit; weven is eindeloos.

Aan de basis van textiel ligt de fabricage van stof. Eén van de technieken hiervoor is weven. Het is een spel van schering en inslag, binding en verbinding; losse draden omvormen tot stof.

Heb je een idee waarin textiel centraal staat?

Volg je een opleiding, wil je het ambacht leren, meer weten over weven of een ontwerp laten uitvoeren? De Weverspool kan zeker iets voor je betekenen!

Weefnetwerk is een vereniging van liefhebbers en professionals op het gebied van weven. Het netwerk geeft informatie, instructie en biedt hulp in de uitvoering, zowel individueel als in groepsverband.

Vertaal je idee met onze hulp in een tastbaar stuk stof en maak daarbij gebruik van de kennis en vaardigheden waarover de wevers beschikken.

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om naar de mogelijkheden te informeren.

Informatie voor leden van Weefnetwerk

Lijkt het je leuk om zo nu en dan mee te werken aan niet alledaagse textiele projecten en om studenten te ondersteunen door het weven van hun ontwerp, of door het bijdragen van weefkennis en -ervaring aan projecten?

Heb je ruime ervaring met weven, en wel zin in een uitdaging?

Geef je op als vrijwilliger voor de Weverspool via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..