Skip to main content

LEDENADMINISTRATIE

LID WORDEN

Tot en met 31 december 2023 gaan alle nieuwe lidmaatschappen m.i.v. 1 januari 2024 in. Indien er een dringende reden is om het lidmaatschap in te laten gaan met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2023, dan kan er contact opgenomen worden met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf 1 januari 2024 gaat het jaar lidmaatschap in op de dag dat je lid geworden bent. Je betaalt de contributie naar rato voor de rest van het kalenderjaar.

Je kunt hier je lidmaatschap regelen.

Automatische incasso
Nieuwe leden dienen hun contributie te voldoen via een automatische incasso. Ondanks dat bij het afrekenen in de winkel ook Paypal en overschrijving als betaalmiddelen gelden, dienen deze niet gebruikt te worden bij lid worden. Betalen dient te gebeuren via IDEAL, Sofort Banking of Bancontact.

Vragen
Op de afrekenpagina zie je aantal vragen onderaan het adresformulier. WEEFNETWERK is zeer geïnteresseerd in je antwoorden. Wil je geen antwoord geven? Geen probleem, je kunt de meeste vragen overslaan.

Je ontvangt vanaf de ingangsdatum van je lidmaatschap:

 • 1 x per kwartaal het tijdschrift WEVEN
 • Korting op cursussen en activiteiten van WEEFNETWERK
 • De nieuwsbrief van WEEFNETWERK waarin je op de hoogte gehouden wordt van verschillende actualiteiten
 • Medio 1e kwartaal 2024 ontstaat er de mogelijkheid om de jaargangen 2006 t/m 2018 van het tijdschrift WEVEN digitaal in te zien.

Prijzen voor de lidmaatschappen:

 • € 40,- p.j. | voor standaardleden, wonend in Nederland
 • € 48,- p.j. | voor standaardleden, wonend buiten Nederland (€ 40,- p.j. plus een toeslag van € 8,- voor portokosten)
 • € 20,- p.j. | voor gezinsleden, wonend op hetzelfde adres als een standaard lid. Gezinsleden ontvangen geen tijdschrift WEVEN.
 • € 20,- p.j. | voor studentleden tot 30 jaar binnen Nederland. Lees de algemene voorwaarden om vast te stellen of je in aanmelding komt voor een studentlidmaatschap.

Voor leden die zich niet herregistreren en geen automatische incasso hebben afgegeven, worden extra handelingskosten in rekening gebracht. Dit bedraagt op dit moment € 2,- p.j. (€1,- voor gezinsleden en studentleden)

HERREGISTRATIE

Vanaf 2024 gaat WEEFNETWERK met een vernieuwde manier van ledenadministratie werken.
Er is een aantal belangrijke redenen waarom we van werkwijze veranderen.

 • De nieuwe werkwijze past volledig in de tegenwoordige tijd waarin leden via een eigen account beschikken over hun gegevens en daarin kunnen wijzigen.
 • De langgekoesterde wens voor een besloten deel voor leden kan de komende jaren stapsgewijs vorm krijgen.
 • De arbeidsintensieve administratieve taken waarvoor moeilijk vrijwilligers te vinden zijn, worden door de nieuwe werkwijze verminderd of zelfs helemaal overgenomen.
 • De ondersteuning vanuit de leverancier voor de huidige programmatuur vervalt, waardoor er per 1 januari a.s. een alternatief moet zijn.

OM DEZE OVERGANG ZO SOEPEL MOGELIJK TE LATEN VERLOPEN HEBBEN WE JOUW HULP NODIG!
Het gaat ons enorm helpen als je je voor 1-1-2024 her-registreert als lid. Door de herregistratie worden alle gegevens van jou als lid geactualiseerd, waardoor we met een “schone” lei beginnen.

Je herregistratie kan je doen in de webshop bij herregistratie leden met incasso en herregistratie leden zonder incasso. Volg hier de instructies.

Als je op dit moment nog geen incasso hebt aangegeven, is de herregistratie een mooi moment om dit alsnog te doen. Aan je registratie zit een “mijnweefnetwerk”- account gekoppeld waar je zelf alle regie hebt op je lidmaatschap en de betaling ervan. Via dit “mijnweefnetwerk”-account komen in het 1e kwartaal van 2024 de digitale versies van WEVEN 2006 t/m 2018 beschikbaar.

Bij de herregistratie wordt een eerste betaling van €1,- gevraagd. Dit is bedoeld om te verifiëren dat je het echt bent. Deze euro brengen we in mindering op de contributie van 2024. Vanaf 2025 wordt het volledige contributiebedrag weer in rekening gebracht.

In het afrekenscherm waar je je naam en adres kunt invullen vind je ook een aantal vragen. We stellen het zeer op prijs als je deze wilt beantwoorden. Wil je ze niet beantwoorden dan sla je ze gewoon over.

MOCHT HERREGISTRATIE NIET LUKKEN, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor leden die zich niet herregistreren en geen automatische incasso hebben afgegeven, worden extra handelingskosten in rekening gebracht. Dit bedraagt op dit moment € 2,- p.j. (€1,- voor gezinsleden en studentleden)

WIJZIGINGEN DOORGEVEN

Van belang is dat je gegevens actueel zijn. Alleen dan krijg je het tijdschrift WEVEN op het juiste adres, worden kortingen goed verwerkt enz.
Je kunt je gegevens zelf actueel houden in “mijnweefnetwerk.

Voor leden die zich hier NIET her-geregistreerd hebben geldt:
Wijzigingen (adres en/of e-mail) onder vermelding van het lidmaatschapsnummer, per e-mail doorgeven aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LIDMAATSCHAP OPZEGGEN

Je kunt je lidmaatschap op elk gewenst moment opzeggen in “mijnweefnetwerk”. Je lidmaatschap loopt dan door t/m de laatste dag van het lopende lidmaatschapsjaar waarvoor de contributie betaald is.

Voor leden die zich hier NIET her-geregistreerd hebben geldt
Stuur vóór 1 december van het lopende jaar een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

OVERIGE VRAGEN

Antwoorden op veel vragen kunnen gevonden worden op deze website. Blijft er toch nog een vraag onbeantwoord over het lidmaatschap en/of de verzending van het tijdschrift WEVEN, stuur dan je bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.