Skip to main content

Hakkenes, Monique

ZOETERMEER

Weven is een prachtig ambacht met oneindig veel mogelijkheden. Wat voor mij begon als een fijne hobby is nu uitgegroeid naar een professionele weverij. Ik volgde diverse opleidingen, waaronder de Master Weaver opleiding in Canada en de kadercursus van Weefnetwerk. Omdat ik graag mijn kennis wil overdragen geef ik sinds 2014 cursussen en workshops aan beginnende en gevorderde wevers.

Ik ben niet echt gespecialiseerd in een bepaalde techniek of een bepaald type getouw. Iedereen die wil leren weven kan bij mij terecht, zowel in groepsverband als privé.
Wat wel speciaal is, is dat er voor iedere beginnende wever een weefgetouw geleend kan worden zodat je alle tijd hebt om te ontdekken wat voor soort getouw voor jou het meest geschikt is.
Tijdens de lessen wordt veel aandacht aan de werking van kleuren besteed.

De basiscursus bestaat uit acht lessen die eens per maand gegeven worden. Hierbij staat het maken en inrijgen van een schering en het weven centraal. Na deze basiscursus wordt verder op bepaalde technieken ingegaan, zoals kepers, blokweefsels, Zomer en Winter, dubbelweven, aujour. Ook wordt er voor gevorderde wevers les gegeven naar aanleiding van een bepaald thema.
Tijdens een workshop staat er een ingeregen getouw voor jou klaar waarop je direct aan de slag kunt.