Skip to main content

Auch, Monika

AMSTERDAM

Monika Auch

Ik heb leren weven bij een Finse docente en bij Margot Rolf, van 1996-2000 studeerde ik textiele vormgeving an de Gerrit Rietveld Akademie. Mijn eindexamenwerk was de handgeweven serie “Romantisch” die ik op de Dornier getouwen in het Textiel Museum Tilburg omzette in industrieel geweven stoffen. Ik werk op een computergestuurd ARM getouw.

Doel van mijn lessen is het leren vormgeven van een idee of concept in werk en het presenteren naar buiten toe.
De uitdaging voor mij is, om elke deelnemer ‘tools’ aan te reiken om het weven als vormgevende techniek uit te oefenen en los te komen van eventuele beperkingen. Waar haal je inspiratie vandaan? Hoe kom je uit een impasse? Zijn goede technische vaardigheden soms een rem op het uitvoeren van een idee?
Technische vragen over kleuren, compositie en materiaal komen tijdens de opdrachten, lezingen en besprekingen aan de beurt.
Het presenteren van werk naar buiten toe en reflecteren over werk worden geoefend. Hoe schrijf je een artist’s statement? Hoe stel je een portfolio samen? Hoe werken jury’s voor tentoonstellingen, welke criteria worden gebruikt en hoe stuur je werk in?
Je zal individueel en in kleine groepen nieuw terrein verkennen om met veel proefjes, ideeën en indrukken naar huis te gaan.