Skip to main content

Leatemia, Loes

AMSTERDAM

In weven is een wereld te ontdekken. Vanuit mijn studio in Amsterdam begint deze ontdekkingsreis. Van een klein weefraam, een Saori weefgetouw tot aan weven op een kartonnetje en een groot Öxabäck weefgetouw.

Als docent geef ik je de ruimte om het weven te ontdekken,  de ruimte voelen om met materiaal, kleur en textuur te spelen en te werken. Jezelf te laten inspireren door wat je ziet, voelt en beleeft. Ik biedt je verschillende technieken aan die je kunt toepassen om tot wonderbaarlijke ontdekkingen te komen in hoe je een weefsel kan vormen.

In mijn studio zijn diverse materialen aanwezig; (hand gesponnen en geverfde) wol, katoen, linnen, zijde stoffen (vintage) en restmaterialen.

Mijn liefde voor textiel heb ik van mijn moeder. Zij kan fantastisch naaien en droeg dat aan mij over. Na het volgen van een textielopleiding studeerde ik als cultureel antropoloog af in materiële cultuur. In 2017 volgde ik een twee-jarige opleiding beeldende vorming in textiel, deed diverse masterclasses, onder andere Saori weven in Londen en volgende het basisjaar aan de Ambachtelijke weefopleiding bij Sytze Roos.