Skip to main content

Lanphen, Anja

OOSTERBEEK

Anja Lanphen

Net zoals de meeste creatievelingen ben ik van jongs af aan in de weer met kleuren, mooie draadjes, stofjes, vormen en beleving maar vooral met het zelf creĆ«ren - werken vanuit je gevoel en met je handen. Pas na de overstap van grafisch ontwerper naar het kunstonderwijs en de zorg, kwam het weven op mijn pad. Ik heb een aantal cursussen via Weefnetwerk en Crafts Council NL gevolgd. In het weven komen mijn interesses en werkervaring als grafisch vormgever en docent beeldende vormen mooi samen. Als DB begeleider van de weefgroep in het Openluchtmuseum heb ik veel kennis opgedaan in het opleiden van nieuwe deelnemers, ontwerpen en uitvoeren van het weefwerk en het gebruik van diverse weefgetouwen. 

De vaak verrassend mooie uitkomst van de nieuwe weefsels maakt dit ambacht zo leuk. Er valt altijd meer te leren of te proberen door nieuwe combinaties en de technische grondslag. Die fascinatie voor de weefsels -vormen, kleuren, structuren- wil ik in de cursus overbrengen. Naast het leren van diverse weeftechnieken vind ik experiment, het onverwachte en het creatieve proces ook belangrijk.

Voor Weefnetwerk bied ik o.a. de cursus basisbindingen op 4 schachten in Apeldoorn aan: zie het cursusaanbod. 

Op aanvraag verzorg ik workshops over weven (vrij of op getouw tot 8 schachten), kunst, druktechnieken en textiel. Dat kan op locatie of (kleine groep) in mijn atelier.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.