Skip to main content

WEAVE ALONG 2023: KERST

door Marieke Kranenburg

Wat doe je nou met al die bandjes?? Dat is een veel gestelde vraag aan de band- en kaartwevers. En dit jaar is er een helder antwoord: leuke kerstversiering maken! Tussen 24 november en 22 december krijg je elke week een idee aangereikt om je huis in kerststemming te brengen met…  geweven banden!

Wat is een Weave Along?

Een Weave Along is een periode waarin je elke week, twee weken of maand samen met anderen allemaal aan hetzelfde project werkt. Maar iedereen geeft er ook weer een eigen invulling aan. De resultaten worden vaak gedeeld via social media en het is ontzettend leuk om alle variaties van hetzelfde patroon te zien. 

Het thema van deze WAL is Kerst. Op 24 november komt de voorbereiding voor de WAL online: de patronen voor de banden (voor bandweven en kaartweven) en filmpjes om te leren weven. Daarna krijg je elke week de instructies voor het maken van een kerstversiering met je geweven banden. Het laatste deel van de WAL komt op 22 december online, dus je bent voor de kerstdagen klaar. 

Alle informatie komt op deze website, maar ook op een Facebookgroep en een STIDOC Community

Maar ik heb nog geen of weinig ervaring met bandweven

Dat geeft niet. De WAL steekt in op beginnersniveau, de patronen zowel voor het bandweven als voor het kaartweven zijn eenvoudig. Daarnaast zijn er in die periode extra beginnerslessen in band- en kaartweven. En er komen instructiefilmpjes online.

Maar als je het echt niet ziet zitten, dan kun je ook een stuk band of stevig lint kopen en zo toch 3 van de 4 weken meedoen.

Wanneer vinden de workshops plaats?

De beginnersworkshops vinden plaats op:

Bij de workshops is telkens plek voor 8 personen, dus meld je snel aan!

Tot slot vindt op vrijdagmiddag 15 december een WALk-in plaats in Baarn. Hier kun je zelf of samen werken aan de kerstversieringen, vragen stellen, ervaringen uitwisselen en wellicht nog wat meer, maar dat moeten we nog regelen. 
Voor het kopen van een toegangsbewijs klik hier https://winkel.weefnetwerk.nl/product-categorie/activiteiten/walk-in/

Als ik nou niet op facebook of in de community wil?

Dan kun je alsnog meedoen! Alle informatie komt gewoon op mijn website, onder het kopje Kerst-WAL 2023: https://www.bandweefblog.nl/kerst-weave-along-2023/.

Maar de ervaring leert dat meedoen aan de facebookgroep of community ontzettend inspirerend is! Je leert van elkaars vragen, elkaars kleurgebruik, kortom: van elkaars kennis en creativiteit!

Hoe schrijf ik me in en wat kost het?

Dat is nou het leuke van de WAL: je hoeft je niet in te schrijven en er zijn geen kosten aan verbonden, tenzij je meedoet met de workshops of naar de WALk-in komt. Als je mee wilt doen aan de groepen, dan moet je wel een account hebben bij STIDOC of Facebook en aanmelden bij de community / groep.