Skip to main content

WEAVE ALONG 2023

Ben je gepassioneerd wever of wil je deze prachtige ambachtelijke kunstvorm ontdekken? Sluit je dan aan bij onze allereerste landelijke Weave-Alongs, een spannende reis vol creativiteit. Tussen 1 november en 23 december gaat heel Nederland weven!

Want in november organiseren STIDOC| Textielplatform en Weefnetwerk maar liefst twee Weave Alongs (WAL). Op 1 november start Dana Poole met een WAL over het weven met kleurrijke scheringen. Op 24 november gaat de WAL met Marieke Kranenburg van start, waarin je met geweven banden kerstdecoraties gaat maken.

 Wat is een Weave Along?

Een Weave Along (WAL)is een periode waarin je elke week, twee weken of maand samen met anderen allemaal aan hetzelfde project werkt. Wevers van alle niveaus komen (vaak online) samen om samen te leren, te creëren en elkaar te inspireren. Of je nu een doorgewinterde wever bent of net begint, een Weave-Along biedt voor iedereen iets bijzonders.

Je leert de techniek online (via filmpjes, zoombijeenkomst en pdfs) of tijdens een van onze workshops. Daarnaast kun je lid worden van de speciale STIDOC communities en Facebookgroepen, die voor deze WALs worden gemaakt. Op deze groepen kun je vragen stellen aan Dana of Marieke, je resultaten delen met anderen en genieten van elkaars werk. Maar je hoeft niet perse lid te worden van een groep: Dana en Marieke publiceren ook alles openbaar op hun website. Beide WALs hebben een flexibele opzet dat je kunt volgen in je eigen tempo, zodat het gemakkelijk in je drukke agenda past.

En op 15 december is er een WALk-in!

Want wat is er inspirerender dan elkaars werk ook live te bewonderen en elkaar te ontmoeten? Daarom is er op vrijdag 15 december van 13.30 tot 17.00 een WALk-in in zalencentrum Zinn in Baarn. Voor een toegangsprijs van € 10,- kun je vragen stellen aan Dana en Marieke, ervaringen uitwisselen, verder werken aan je project terwijl je tips en tricks krijgt van andere enthousiastelingen, materiaal kopen, etc. Ook zal er een fotograaf aanwezig zijn, die sfeerfoto’s maakt en een aantal individuele werkstukken mooi op de foto zal zetten. Voor het kopen van kaarten klik hier https://winkel.weefnetwerk.nl/product/walk-in-15-december-baarn/

Hoe schrijf ik me in en wat kost het?

Dat is nou het leuke van de WAL: je hoeft je niet in te schrijven en er zijn geen kosten aan verbonden, tenzij je meedoet met de workshops of naar de WALk-in komt. Als je mee wilt doen aan de groepen, dan moet je wel een account hebben bij Textielplatform of Facebook en aanmelden bij de community / FB groep: https://www.facebook.com/weefnetwerk/groups.