Skip to main content

Verkiezing penningmeester

Het bestuur van het weefnetwerk draagt Renske Roorda voor als penningmeester. U wordt uitgenodigd uw stem uit te brengen over deze voordracht. Hiervoor geldt de volgende procedure:

Voor het organiseren van de verkiezing wordt een periode van vier weken in acht genomen, zoals het Huishoudelijk Reglement voorschrijft. In die vier weken heeft u de gelegenheid om vragen te stellen, opmerkingen in te sturen of zich kandidaat te stellen. Uiteindelijk vindt de echte verkiezing plaats op 14 mei. Hiervoor zult u nogmaals een e-mail ontvangen met daarin een link om het stemformulier te openen. De aankondiging wordt tevens op de website geplaatst.

Dus:

Vóór 30 april dienen leden hun eventuele reactie kenbaar te maken.

Vóór 7 mei moeten eventuele tegenkandidaten hun kandidatuur schriftelijk bij de secretaris bekend hebben gemaakt.

Vóór 13 mei dient de secretaris de namen van eventuele tegenkandidaten bekend te maken.

Op 14 mei kan vanaf 0.00 tot 24.00 uur online gestemd worden.

Zet u dus de datum van 14 mei in uw agenda.

Hieronder stelt Renske Roorda zich voor.

Renske

Ik ben Renske Roorda, 61 jaar geleden geboren in Franeker woonachtig in Bontebok en een rasechte “diepfries” met een docent als echtgenoot en vier uitgevlogen kinderen. Een paar jaar geleden bij het opruimen van mijn moeders erfenis, kreeg ik haar weefgetouw, spinnewiel, kaardemolen, kaarten en alles wat weefambacht ademt.

Niet gehinderd door enige kennis ben ik aan de slag gegaan met een ontdekkingsreis door alle middelen en mogelijkheden die ik erbij heb gekregen in mijn al lopend creatief zorgatelier voor beeldende kunst en vormgeving.

Al snel kwam ik erachter dat er wat cursus aan te pas moest komen om me met alle rekwisieten te kunnen redden. Tijdens de cursus kwam ik in aanraking met een andere manier van weven namelijk het digitaal jacquard weven op de TC2. Om me hierin te verdiepen hebben we onze vakantieplannen omgegooid en zijn naar Noorwegen vertrokken om kennis te maken met de maker en de mensen die werken met deze machine. Dit leverde prachtige ontmoetingen en contacten op oa met de dagbesteding Balder Textiel in Oslo, de makers bij Tronrud en Vibeke Vestby de bedenker. Het weefvirus heb ik daar opgelopen en dat maakt ondertussen een groot deel uit van de activiteiten in het atelier.

De afgelopen 25 jaar heb ik in het onderwijs gewerkt (beeldende kunst en vormgeving en techniek) en na zeven jaar de stap genomen om in mijn oorspronkelijk beroep als zelfstandig ondernemer een creatief zorgbedrijf te beginnen.  Hier ben ik “door de wol geverfd” met de wet en regelgeving zorg, Europese aanbestedingen, certificering  en financiële administratie.

Namens het Bestuur,

Marijke Loots,
secretaris WEEFNETWERK