Assistentie gezocht

Voor mijn ontwerpstudio ben ik opzoek naar iemand die op afroep basis tegen vergoeding kettingen voor mij kan scheren en het getouw kan inrijgen (groot ARM getouw).

T 06 24 68 42 08
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
P Amsterdam

 

Lees meer

Ambachtslieden gezocht

Voor het kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland werkt aan de realisatie van een AmbachtenLab.
Wij zoeken Ambachtslieden uit ons netwerk die mee zouden willen werken binnen het AmbachtenLab. Wie van Weefnetwerk durft een dergelijke sprong in het onbekende te willen maken?

Het Lab heeft nog geen vaste vorm, e.e.a. hangt mede af van welke deelnemers zich er straks voor aanmelden. De basis van elk Lab vormt de kennis en kunde van het Ambacht. Het idee is dat er in kleine, 'workshop-achtige' setting samengewerkt kan worden. In het textielLab  zouden dat bv iemand van de coupure opleiding, een mode ontwerper met centraal de kennis en kunde van de wever/textielontwerper.

Het is de bedoeling dat dit duurzaam, voor langere termijn gaat draaien.

Informatie opvragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.immaterieelerfgoed.nl 

Wie weeft voor mij

een Imkerskap met een vizier van paardenhaar?

Mijn naam is Stephan Damman, ik woon in Groenlo en naast geschiedenis heb ik mijn imkerij als hobby. Nu wil ik dit graag gaan combineren.
Voor het grootste 17e eeuwse evenement "de Slag om Grolle" wil ik graag meedoen als imker uit die tijd. De kleding en de verdere entourage zijn niet het probleem.

Maar een imkerskap met een vizier van paardenhaar wel.
Zijn er mensen die deze historische uitdaging aan zouden willen gaan en zo'n vizier kunnen weven? Om alles zo authentiek mogelijk te hebben, zou het mooi zijn als dat ook op een historisch weefgetouw gemaakt zou worden.

Via contacten in Polen werd ik gewezen op onderstaande links:
https://projekt-chlop.blogspot.nl/search/label/Maska%20%20pszczelarska

http://etnomuzeum.eu/zbiory/sito-do-przesiewania-maki

Op mijn FB-pagina Stadsch-imkerij Grol staat ook nog een afbeelding van hoe ik de imkerij uit wil gaan beelden.

Aanmelden of vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer