Nieuws en programma Landelijke Weefdag, 9 november 2019

Het thema van de lezingen is: ZWART – WIT + ??

Er is nog tijd voor….
De laatste inslagen maken, het weefwerk afwerken, inlijsten of klaarmaken om op te hangen, een zoom naaien of een lusje bevestigen, alle eindjes wegwerken, verstevigen of vormgeven ect. ect. Maar…. aanmelden voor de tentoonstelling: dat kan helaas niet meer, die datum is verstreken.
9 november: ONZE Landelijke Weefdag. Het moment waarbij wij aan elkaar kunnen laten zien waar wij zoal aan werken, bijpraten, ontmoeten, hernieuwde contacten, netwerken, bij de leveranciers je verlekkeren, nieuwe materialen aanschaffen, op het textielplein rondkijken, ect ect.
Maar wellicht is er toch nog een uurtje over om als vrijwilliger mee te helpen. “Handen en ogen” zijn gedurende de hele dag nodig! Aanmelden kan bij Thera Berkhout: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De ochtendlezing ‘Wil je ook blijfe eten?’ bevat het boeiende verhaal van kunsthistorica Sanny de Zoete.

Kunsthistorica Sanny de Zoete studeerde in 1997 af op het Linnengoed van Kasteel Twickel in Delden. Ze is een gepassioneerd verzamelaar van linnen damast. Met het Textielmuseum schreef ze 'Met Wilhelmina aan tafel' in 1997 en 'Artistiek damast van Brabantse bodem 1900 - 1960' in 2005 en met het Haags Gemeentemuseum 'Nederland dineert' in 2016. Vanuit haar passie voor het antieke damast produceert ze sinds 2001 haar Dutch Design Collectie Damast met dessins van Chris Lebeau, Peter Struycken, Karijn Otjes. Historische dessins zijn Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci, het 19de eeuwse dessin Druivenranken en het 18de eeuwse dessin Balroos. Ze schrijft nu aan een overzicht van het linnengoed door de eeuwen heen. Verder informatie over haar: www.sannydezoete.nl

De middaglezing STOF(F)EER is een inspirerende presentatie door Jolanda Rietdijk over interieurstoffen en hoe deze stoffen kunnen inspireren tot het maken eigen van (weef)ontwerpen.

Jolanda Rietdijk (radiotherapeutisch laborant/ RadboudUMC) is een autodidact in weven.
Zij huurt sinds 2016 een kleine atelierruimte in het modekwartier Arnhem (op afspraak open) om aldaar weefsels te ontwerpen en weven. Van de ontstane stoffen maakt ze onder andere kleding: “Kleding met een knipoog” omdat het vaak op meerdere manieren te dragen is.
Inspiratie voor de weefsels haalt ze overal vandaan en dus ook uit boeken.
Een boek over interieurstoffen is de inspiratiebron voor alle weefsels van de presentatie die zij zal houden met de naam Stof(eer).
Veel zwart-wit maar er zal ook zeker aandacht zijn voor het "+" (plus) van het thema van deze LWD. Zij hoopt dat haar presentatie over hoe zij werkt inspirerend genoeg is om zelf te gaan spelen/ontwerpen. Meer informatie over Jolanda is te vinden op: Weefatelier SJOFOEL: www.sjofoel.nl

Wat kan er verder verwacht worden?
Nieuw!! Dit jaar is voor de eerste keer een TEXTIELPLEIN!
Op het textielplein zijn demonstraties en ideeën op te doen van: modern quilting – borotechniek - mixed media – rubber sieraden – Japans/ Chinees Su borduren – vilten – verven/printing technieken op stof – en nog twee onderdelen.
Twee wedstrijdtentoonstellingen met dit jaar de thema’s: ZWART WIT + ? en FEEST.
Alle ons bekende weefkringen zijn apart uitgenodigd om zich te presenteren met wedstrijd.
Expositie van vrij werk.
Een presentatie van de deelnemers van de door WEEFNETWERK gegeven en gesubsidieerde cursussen.
Een leveranciersmarkt.
Zusterverenigingen zijn present.

Programma 

In de sporthal
10.00 - 16.00 uur: Leveranciersmarkt
10.00 - 16.00 uur: Tentoonstelling van onder andere:
• Thema Zwart –Wit + ? en Feest! en vrij werk
• Weefkringen
• Cursisten van de door WEEFNETWERK georganiseerde cursussen
• Inspirerende demonstraties

In de theaterzaal
10.15 - 11.10 uur: Opening door de voorzitter van WEEFNETWERK. Lezing Sannie de Zoete: ‘Wil je ook blijfe eten?’ groep Geel.
11.20 - 12.15 uur: Opening door de voorzitter van WEEFNETWERK. Lezing Sannie de Zoete: ‘Wil je ook blijfe eten?’ groep Blauw

12.00 - 14.00 uur: Lunchpauze.

14.00 - 14.50 uur: Lezing Jolanda Rietdijk: “STOF(F)EER” groep Geel
15.00 - 15.50 uur: Lezing Jolanda Rietdijk: “STOF(F)EER” groep Blauw
15.50 - 16.00 uur: De prijsuitreiking van de wedstrijd met het thema Zwart – Wit + ?, Feest en de deelname van de weefkringen. Aankondiging van datum en thema Landelijke Weefdag 2020
16.00 uur: Afsluiting Landelijke Weefdag 2019

In de hal en het restaurant tegen betaling verkrijgbaar:
09.30 - 16.30 uur: Koffie, thee en frisdrank
12.00 - 14.00 uur: Lunch

Leveranciersmarkt
Lijst met leveranciers en specialismen/zusterorganistaties.
Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met Door Wondergem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelding en kosten
Wij zijn genoodzaakt de prijzen aan te passen.
Leden van WEEFNETWERK betalen bij voorinschrijving vóór 5 november 2019 € 17,50 en € 22,50 op de dag zelf.
Niet-leden betalen € 22,50. Studenten betalen op vertoon van hun studentenpas € 6,00. Er kan alléén contant betaald worden.
Wil je de leveranciersmarkt én de exposities bezoeken, maar géén lezingen bijwonen? Dat kan vanaf 10.00 uur en kost € 9,00.
Je kunt het bedrag overmaken vóór 5 november 2019 op NL71ABNA0489939201 ten name van WEEFNETWERK. Vermeld duidelijk jouw lidmaatschapsnummer, jouw naam zoals je bij WEEFNETWERK bekend bent en jouw postcode. Eventueel jouw voorkeur voor de eerste of de tweede lezing. LET OP: Je ontvangt verder geen bericht, op de dag zelf ligt het entreebewijs voor je klaar.
Voor internationale betalingen: BIC ABNANL2A.

Plaats
De Landelijke Weefdag vindt plaats in de Veluwehal, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld. De bezoekersentree is via het restaurant bij de parkeerplaats. In het restaurant kan je koffie, thee en een lunch kopen. Neem je zelf brood mee, dan word je verzocht dit buiten te nuttigen. Raadpleeg de website van de Gemeente Barneveld over het actuele parkeerbeleid, dit verandert nogal eens. http://kaart.barneveld.nl/rubriek/parkeren_barneveld_centrum.

Noteer 9 november in jouw agenda, geef je op voor de expositie met of zonder wedstrijd en als vrijwilliger. Gewoon even doen!

 

 

Aanmelden tentoonstelling

De opgave voor één van de tentoonstellingen van de Landelijke Weefdag 2019 kan tot 15 september 2019

 

Foto's Landelijke Weefdag 2018