RONDLEIDING DOOR STUDIO TEXTIELFABRIQUE

Activiteitencode: 220126 ACT GOT

Korte omschrijving van activiteit:

Maaike Gottschal is een researcher, wever en kunstenares. Zij geeft een online rondleiding door haar textielstudio, vertelt over een aantal onderwerpen waar ze zich mee bezig houdt als: weven, indigo verven, natuurlijk verven. Daarnaast beantwoordt ze alle vragen die gesteld worden. Het is de bedoeling dat het een interactieve sessie wordt.

  • Organisator activiteit: Maaike Gottschal
  • Locatie: thuis via een ZOOM bijeenkomst
  • Datum en tijd: woensdag 26 januari om 19.30 uur
  • Aantal deelnemers: maximaal 100
  • Lesgeld: Standaard € 5,-- | voor leden WEEFNETWERK is het gratis

Nadere informatie van Maaike:

Ik ben een onderzoeker, wever en kunstenaar. Ik luister, kijk, ruik, hoor, voel, onderzoek. Ik plaats de draden graag heel precies. Bij voorkeur met de hand. Zoals het schrijven van een brief. Het weven combineert mijn liefde voor verhalen, kleur, abstractie, textuur, materiaal en ruimte. Het handwerk geeft me tijd om na te denken en te creëren. Om beslissingen te nemen wanneer nodig. Textiel is taal. Zoals muziek. Zelfs voordat er geschreven tekst was, werd textiel gebruikt om alle belangrijke dingen in het leven uit te drukken en als zodanig van groot belang bij de ontwikkeling van notatie en geschreven taal. De plek waar vroeger geweven werd was een geweide plek. Hij was schoon, er was rust en er werd gezongen. Wie ooit op een klassiek damast getouw geweven heeft weet dat dit deze getouwen niet zomaar instrumenten zijn. De gezongen patronen, de bewegingen van het weven en het geluid van tientallen metalen staafjes die tegen elkaar slaan. Het optrekken van de snaren. Hier word iets bijzonders geschreven.

Od. 5.59-62: “A great fire blazed on the hearth and the smell of cedar cleanly split and sweet wood burning bright wafted a cloud of fragrance down the island. Deep inside she sang, the goddess Calypso, lifting her breathtaking voice as she guided back and forth before her loom, her golden shuttle weaving”

Textielfabrique is mijn textielstudio in Rotterdams. In deze studio produceren we handmatig geverfd en geweven textiel. Mijn missie is om bewustzijn te creëren over het extreem hoge potentieel dat textiel in onze cultuur kan hebben. In het verleden was textiel een belangrijk medium om waarden, overtuigingen, prestige en comfort te communiceren. Daarnaast geloofde men dat textiel boodschapper was tussen hemel en aarde.

Sinds 2013 geef ik masterclasses in technieken gerelateerd aan het creatie- en ontwerpproces van handgemaakt textiel. Naast een afgeronde opleiding aan de Gerrit Rietveld en 2 jaar kunstgeschiedenis (UVA) en twee masteropleidingen (beeldende kunst bij Piet Zwart, Rotterdam en Contextual Design bij DAE, Eindhoven), heb ik les gehad van vele weef- en verfdocenten in Japan, Zuid-Amerika en Nederland. Naast het geven van masterclasses in mijn eigen studio, gaf ik les aan vele kunstacademies in Nederland en België.

Voor meer informatie zie https://textielfabrique.nl/

Voorwaarden voor activiteiten van WEEFNETWERK

Voor niet-leden geldt dat de kosten voor de activiteit moeten worden overgemaakt naar IBAN NL71ABNA 0489 9392 01 ten name van: WEEFNETWERK onder vermelding van je voor- en achternaam en het nummer van de activiteit. Je bent definitief ingeschreven als je betaling binnen is.
Mocht een activiteit niet doorgaan, dan storten wij het betaalde bedrag volledig terug.

Aanmelden deelname activiteit

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY