ONLINE WORKSHOP FREE STYLE WEAVING

Activiteitcode: ACT 220210 LEA

Korte omschrijving van de workshop:

Tijdens de workshop vertel ik over de natuur die voor mij inspiratiebron is in het weven, laat ik werk zien van andere kunstenaars, vertel over de verschillende technieken, materialen die ik gebruik en laat ik het weefgetouw zien waarop ik werk.

Verder is er ruimte om in gesprek te gaan met elkaar en werk uit te wisselen.

  • Organisator workshop: Loes Leatemia
  • Locatie: thuis via een ZOOM bijeenkomst
  • Datum en tijd: donderdag 10 februari om 19.30 uur
  • Aantal deelnemers: maximaal 100
  • Lesgeld: Standaard € 5,-- | voor leden WEEFNETWERK is het gratis

Nadere informatie van Loes:

“One thing is sure: textiles are a peerless way of building a dialogue. Anyone can come along, sit down, play with fibers while having a conversation. There is no right or wrong way of going about it. You can weave wrongly, and something will come out of it, some ‘bastard’ form that will be interesting. Of course, colors and textures are also important to what I do. There’s an experimental side to it. There’s humor, but it’s also serious; you have to put in the effort to understand how it works. It can be hypnotic and surprising”. Sheila Hicks: Apprentissages 2017.

Sheila Hicks is een grote inspiratiebron. Haar vermogen tot observeren, vastleggen en experimenteren met kleur en textuur hebben mij aangemoedigd om te gaan weven. En hierin een vrije vorm te kiezen waarbij kleur, textuur, vormen en draden een wisselwerking met elkaar aangaan.

Het uit Japan afkomstige Saori weven is voor mij een aanzet geweest om deze vrije vorm van weven verder te ontwikkelen. Nog net op de valreep voor de corona pandemie heb ik hiervoor een masterclass gevolgd bij de Saori Studio Free Weaver in Londen. Inmiddels ben ik een aantal saori stijl weefgetouwen rijker en start ik in februari 2022 mijn weefstudio Weaving in Time. In mijn werk maak ik het gebruik van kleuren en textuurrijke materialen, die ik voortdurend verzamel. Ook de bamboebladeren uit mijn tuin die ik verwerk in weefwerk.

Voorwaarden voor activiteiten van WEEFNETWERK

Voor niet-leden geldt dat de kosten voor de activiteit moeten worden overgemaakt naar IBAN NL71ABNA 0489 9392 01 ten name van: WEEFNETWERK onder vermelding van je voor- en achternaam en het nummer van de activiteit. Je bent definitief ingeschreven als je betaling binnen is.
Mocht een activiteit niet doorgaan, dan storten wij het betaalde bedrag volledig terug.

Aanmelden deelname activiteit

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY