TOTEM-KUNSTPROJECT CLARA VAN DEN BOSCH MET WERK VAN LEDEN WEEFNETWERK

Ter gelegenheid van het TEXTIELFESTIVAL 2020-2021 is een kunstenaarsproject georganiseerd. Hierin zijn kunstenaars gekoppeld aan de verenigingen van STIDOC. WEEFNETWERK aan kunstenaar Clara van den Bosch.
Weefsters hebben banden geweven die door Clara verwerkt zijn in het Totem-project.

Via onderstaande link kunt u een filmpje bekijken van het maakproces dat ook de opbouw van de totems laat zien voor de kunstroute Leiden afgelopen september. 
https://youtu.be/RzeuD4DzsRo

Eind goed al goed
Hoe en wanneer het Totemproject begon lijkt alweer ‘eeuwen’ geleden. In januari 2019 voerde ik een eerste gesprek over mijn mogelijke deelname aan het Textielfestival 2020 met Merion Tameling. Eind 2019 en begin 2020 stroomden de weefsels vanuit het hele land binnen. Net toen ik wilde beginnen met de opbouw van de Totems ‘kondigde’ het Coronavirus zich aan en zette de hele wereld op z’n kop: Textielfestival  2020 ging niet door. Uitstel naar 2021 mocht helaas ook niet baten. Vele scenario’s over alternatieve presentaties passeerden de revue. Het was een tijd van stilstaan, nieuwe plannen maken, teleurstellingen incasseren en weer doorgaan.

Lang verhaal kort: Ik heb de Totems kunnen afmaken en ook nog kunnen laten zien tijdens de kunstroute in Leiden eind september vorig jaar. De foto’s en film (met zowel het ontstaansproces als de opbouw voor de kunstroute) vormen nu een mooie herinnering aan dit voor mij bijzonder leuke project. 

Clara van den Bosch

Foto's van Alicia Fernandez Solla en Marieke Kranenburg.