Weef Opleiding Nederland (WON)

De Modulaire Cursus Weefbekwaamheid wordt vervangen door Weef Opleiding Nederland.

Iedereen die wil, kan deelnemen aan deze opleiding Als je nog niet kunt weven, zeer gevorderd bent of niet weet op welk niveau je weeft, je kunt altijd instappen bij Weef Opleiding Nederland. Je kunt je weefbekwaamheid ontwikkelen op de wijze die bij jou past, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen, zelfstudie of hulp vragen bij een andere wever. Weef Opleiding Nederland is dus zeer flexibel.

Weef Opleiding Nederland wordt fasegewijs ingevoerd. En tegelijkertijd wordt de Modulaire Cursus Weefbekwaamheid afgebouwd.

1 januari 2023 gaat Weef Opleiding Nederland van start voor de beginnende wever (leerling-wever). In het najaar van 2023 kan ook de opleiding voor gevorderde wever gevolgd worden (gezel-wever). De invoering van Weef Opleiding Nederland wordt in 2024 afgesloten met de mogelijkheid om opgeleid te worden tot meester-wever.

Ben je bezig met de Modulaire Cursus Weefbekwaamheid of wil je gaan beginnen, dan is er niets aan de hand. Tot en met 31 december 2022 is de reader van de Modulaire Cursus Weefbekwaamheid nog de leidraad. Overigens is deze reader aan te vragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanaf december 2022 lees je op deze website hoe jouw afgetekende onderdelen van de Modulaire Cursus Weefbekwaamheid overgezet kunnen worden naar de aftekenkaart van Weef Opleiding Nederland.

In de najaarsuitgave van WEVEN 2022 lees je meer over Weef Opleiding Nederland.