Basisbindingen op 4 schachten, module 2

Cursuscode: 20-12 SCH2 MOD-2

De beschikbare cursusruimte in onze weverij is ruim en daardoor kunnen wij tegemoet komen aan de 1,5 meter regel.

Op 4 schachten kunnen twee basisbindingen worden geweven ; de linnen- en de keperbinding. Linnenbinding heeft vele ‘gezichten’ die we soms niet eens als zodanig herkennen. Behandeld worden de linnenbinding met een vierkante (gelijkwaardige) instelling, ketting en inslag ripsbindingen, panamavariaties en spelen met rietrijgingen en of kettingdichtheid.

Spelen met kleur geeft schijn patronen, ook dat komt aan bod.

Keperbinding heeft letterlijk een andere richting waar je dan ook weer vele kanten mee op kunt, ook in figuurlijke zin. We gaan de basisvarianten onder de loep nemen; rechte inrijg, spitsrijgingen en gebroken kepers. Daarnaast de gelijkzijdige en ongelijkzijdige kepers op 4 schachten.

De golfkeper wordt eveneens meegenomen in de bovengenoemde variaties.

Wafelweefsel, daarin lijken linnen- en keperbinding samen te komen, een boeiend weefsel door zijn reliëf wat ontstaat. Afhankelijk van het gebruikte materiaal is de wafelbinding zowel praktisch als kunstzinnig toe te passen.

Docenten: Jolanda Schotanus

Locatie cursus: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde (Fr)

Data en tijden: zaterdag 3 oktober, 14 november en 19 december 2020: 13.30 - 16.30 uur

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

Lesgeld: Standaard € 130,- | voor leden WEEFNETWERK € 108,-

Aanmelden vóór: 1 september 2020

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  facebook weefnetwerk   FORMULIEREN