Basiscursus Weven

Cursuscode: 19-10 SAV BASIS

Docent: Els Savenije

De basiscursus Weven is een praktijkcursus waarin de basisvaardigheden van het weven worden uitgelegd. Je leert zelfstandig een ketting scheren, een weefgetouw 'weefklaar' te maken/in te richten. De theoretische bindingstekeningen leer je lezen en zelf te tekenen en toe te passen. Ook de verschillende systemen van de weefgetouwen worden uitgelegd. Na elke les krijgt je een weefopdracht, die thuis uitgewerkt en geweven moeten worden. Aan het eind van de cursus maak je een werkstuk.
De technieken die je leert zijn de linnenbinding, schijnpatroontjes, een paar keperpatroontjes en het herdersweefsel. Ook materiaal kennis en kleurgebruik komen aan de orde.
Weven is een ambacht en dat kost tijd, voor deze cursus staat 60 uur huiswerk.

Meer informatie over de cursus kun je opvragen bij de docent. Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Data en tijden:
20 september, 25 oktober, 29 november 2019, 10 januari, 7 februari en 6 maart 2020: 10.00 - 13.00 uur
27 september en 1 november 2019: 10.00 – 13.00 uur en 13.30 - 16.30 uur

Locatie cursus: Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8, 5961 GP Horst

Lesgeld: standaard € 355,- | voor leden WEEFNETWERK € 249,-. Elke deelnemer betaalt bij de start van de cursus € 30,00 contant aan de balie van Museum de Kantfabriek voor koffie/thee en 2 lunches.

Aantal deelnemers: minimaal 6 deelnemers, maximaal 6 deelnemers

Aanmelden vóór: 1 september 2019. Lees hier alle informatie over de aanmeldprocedure.

Bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  facebook weefnetwerk   FORMULIEREN