Grondbindingen op 4 schachten, voorheen module 2

Cursuscode: 22-26 SCH2 GROND

Korte omschrijving van de cursus:
Alle bindingen in weefsels zijn terug te leiden naar drie basisbindingen: de linnenbinding, de keper en de satijnbinding. Tijdens deze cursus komen de linnenbinding en de keper aan bod.

In de eerste les wordt de linnenbinding behandeld: vierkante instelling, schijn- of kleurpatronen, panama, kettingribs, inslagribs en rietvariaties.

De tweede les omvat keperbinding en variaties: keperbinding op een rechte inrijg, keperbinding variaties met inrijg variaties, golfkeper en gebroken keper.

De laatste les staat in het teken van de wafel. In wafelweefsel komen de linnen- en keperbinding elkaar tegen en zorgen daardoor dat er een weefsel met reliëf ontstaat. Afhankelijk van het gebruikte materiaal is de wafelbinding zowel praktisch als kunstzinnig toe te passen.

Tijdens de lessen komt de theorie aan bod. De opdrachten bij de verschillende onderdelen worden door de cursisten thuis uitgewerkt.

Docent: Jolanda Schotanus

Locatie cursus: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde.

Data en tijden: zaterdag 26 november, 10 december 2022 en 7 januari 2023 van 9.30 tot 12.30 uur.

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10.

Lesgeld: Standaard € 130,--, Leden Weefnetwerk betalen € 110,--.
Koffie en/of thee zijn inbegrepen.

Aanmelden vóór: 26 oktober 2022

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY