Basiscursus Weven, voorheen module 1

Cursuscode: 22-25 SCH2 BASIS

Korte omschrijving van de cursus:
Weven is een ambacht. Dit betekent dat je niet alleen met je hoofd, maar ook met je handen werkt. Om het weven in de vingers te krijgen, weven we tijdens de cursus drie werkstukken op een getouw met 4 schachten. De linnenbinding en keper komen in theorie en praktijk aan bod.
Tijdens de cursus wordt uitgelegd hoe een getouw werkt. Waar moet je op letten bij de aanschaf ervan en waar is het getouw geschikt voor.
De basis van het zelf tekenen en lezen van een bindingstekening wordt behandeld.

Na afloop van de cursus ben je instaat om zelfstandig een weefsel op te zetten en te weven.

De cursus bestaat in totaal uit 21 lesuren en extra tijd voor huiswerk.

Docent: Jolanda Schotanus

Locatie cursus: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde

Data en tijden:
Zaterdag 8 oktober 9:30-16:00 uur, zaterdag 22 en 29 oktober en 5, 12 en 19 november 9:30–12:30 uur.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6

Lesgeld: Standaard €305,--. Leden Weefnetwerk betalen € 255,--.

Koffie en thee zijn inbegrepen. Voor de eerste les eigen lunch meenemen. De materiaalkosten zijn afhankelijk van de gebruikte garens.

Meenemen: een tafelgetouw met minimaal 4 schachten met toebehoren. Een getouw is eventueel ook te huur bij Weefcollectief Fryslân: borg € 75,--, huur € 12,50 /15,-- per maand.

Aanmelden vóór: 8 september 2022

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY