Vijfdaagse Workshop: Van idee tot uitvoering

Korte omschrijving cursus: 
Textiel is hip en weven is al helemaal HOT!
Weefwerk is nu overal te zien als wandkleden of gevlochten viltstroken of kunst installaties. 
Wat betekent weven voor jou? Hoe wil je weven laten zien? Wat zijn jouw weef ‘roots’? 
Tijdens een intensieve workshop gaan we leren hoe je vanuit een vraag, een idee of concept eigentijds werk maakt: met behulp van opdrachten, veel voorbeelden uit mijn beelden archief en vooral ‘hands-on’ werken. Je gaat naar huis met handvatten, werkstukken en een nieuwe visie op je weefpraktijk.
De workshop bestaat uit gezamenlijk overleg en individueel werken. Er zal een gemeenschappelijke toolbox zijn met materiaal en ideeën. Drie reeds ingeregen weefgetouwen staan klaar voor proeven. Elke avond is er een inspirerende lezing. Er is tijd, om in individuele sessies, vragen over je praktijk en werk te bespreken. 
Ter voorbereiding van de workshop krijg je een opdracht.

Meenemen: 
4-schacht weefgetouw, eigen materiaal. Kom je met het openbaar vervoer en vind je het lastig om een getouw mee te nemen, dan is er de mogelijkheid om een getouw te huren.

Docent: Monika Auch (Ervaring: https://monikaauch.com/teaching met Nederlandse teksten in de links)

Locatie cursus: Wongema, Tammingastraat 58 9978 PD Hornhuizen
De ruime, lichte schuur is de werkplek. Boven de ruimte zijn slaapplaatsen ingericht waarbij steeds twee individuele bedden samengebracht zijn in de vorm van een soort bedstede. Bedlinnen is bij de prijs inbegrepen.https://www.nieuwwongema.nl

Data en tijden: van maandag 22 augustus 11.00 uur tot vrijdag 26 augustus 2022 14.00 uur 

Aantal deelnemers: minimaal 10 en maximaal 12

Kosten:  € 995,-- voor een 5-daagse workshop inclusief verblijf in een ruime slaapzaal met bedstedes en catering. N.B. voor € 40 per dag zijn vier één persoon kamers te huur in het hoofdgebouw.

Aanmelden vóór: 22 juli 2022

Nadere informatie en aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY