Basiscursus getouwweven

Cursuscode:  22-21 ULD BASIS

Omschrijving cursus: 
Het ambachtelijk weven omvat een heleboel handelingen. In deze cursus lopen we stap voor stap het proces door om te kunnen starten met weven. De grondbindingen, linnen-of platbinding, keperbinding worden behandeld met het tekenen en lezen van een binding. Met elk van deze bindingen maak je een werkstuk. Er zijn diverse factoren (bijvoorbeeld: materiaal, weefdichtheid, patroon) om te onderzoeken voor je een weefsel hebt gemaakt. In deze cursus leer je zelfstandig een getouw opzetten en weven.

Docent: Sien Ulder

Locatie: Textiellap, Strooijonkerstraat 7, 1812 PJ Alkmaar

Data en tijd: zaterdag 27 augustus, 17 septenmer, 8 en 29 oktober, 19 november, 10 december 2022, 7 en 28 januari, 18 februari en 11 maart 2023 van 10.00 – 13.00 uur.

Aantal cursisten: maximaal 6 personen

Kosten: standaard €435,- en voor leden WNW €360,-

Meenemen: 4-schachts tafelgetouw met weeflatten en/of schuitjes.
Er zijn ook zijn tafelgetouwen ‘Erica’ te huur. De prijs hiervan is € 15,- per maand met een borg van € 50,-. Minimum huurperiode 1 maand. (Nadere info via Sien Ulder)

Aanmelden: vóór 26 augustus 2022

Nadere info: Sien Ulder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY