Basiscursus getouwweven

Cursuscode: 22-17 STIE BASIS

Omschrijving cursus:
Tijdens de cursus leer je onder andere een weefgetouw goed en zelfstandig weefklaar te maken. Je maakt 2 tot 3 werkstukken en daarmee krijg je de basisbeginselen van het weven op een schachten getouw onder de knie. Je neemt steeds je tafelgetouw mee naar huis/cursus, zodat je zowel thuis als tijdens de cursus aan de slag kunt.

Naast praktisch aan de slag te zijn leer je hoe je een eenvoudige bindingstekening leest en kunt maken, hoe je een weefbrief kunt gebruiken enz.

Docent: Diane Stielstra

Locatie cursus: Stiel Wolwerkplaats, Tusveld 2, 7627 NZ Bornerbroek

Data en tijden:
Zaterdag 29 oktober van 9.30-17.00 uur (incl. half uur lunchpauze) en op de zaterdagen 5 en 19 november, 3 en 17 december van 9.30-13.00 uur.

Lesgeld: standaard €305,--. Leden weefnetwerk betalen €255,--.

Dit is inclusief koffie/thee. Voor de 1e cursusdag neem je je eigen lunch mee. De materiaalkosten zijn afhankelijk van de gebruikte garens. Materialen kunnen ter plekke gekocht worden voor het 1e werkstuk. Voor het 2e en evt. 3e werkstuk ben je vrij in je garenkeuze.

Meenemen: tafelgetouw met 4 schachten. Dit kan ook gehuurd worden, de kosten hiervoor zijn 75 euro borg en 15 euro huur per maand. De minimale huurperiode is 1 maand.

Aanmelden vóór: 15 oktober 2022

Nadere informatie bij: Diane Stielstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY