Vervolgcursus Weven (bindingsleer 1)

Cursuscode: 22-10 SAV BIND-1

Omschrijving cursus: 
Deze cursus is bedoeld voor de wevers en weefsters die niet zoveel ervaring hebben met de bindingsleer en hun kennis en vaardigheden willen vergroten. Je leert inzicht te krijgen in hoe een patroon is opgebouwd en wat de mogelijkheden zijn om een eigen ontwerp te maken. Ook het spelen met kleur en materiaal geeft inzicht in de vele mogelijkheden die het weven te bieden heeft. 
De bindingen die aanbod komen zijn: de panama of matting, wafels, golfkeper (reduceren van een lange keperlijn), de keperlijn breken en spiegelen. Blokweefsel: 2 inrijggroepen op 4 schachten zoals de Monnikenrand, Honingraat, Bedfordribs en de enkele Corduroy. Je leert een blokontwerp te tekenen en uit te weven.

Je ontwerpt en weeft een eigen uniek werkstuk. 
De huiswerkopdrachten kunnen voor de portfolio afgetekend worden als proeve van bekwaamheid. 
Ervaring: de deelnemers moeten bekend zijn met het weefgetouw en dienen zelfstandig het weefgetouw te kunnen inrichten/weefklaar te maken. Voor het uitweven van de proeven is een 4 schachts-weefgetouwtje noodzakelijk. Materiaal en kopie kosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Docent: Els Savenije

Locatie cursus: wijkgebouw Tegelarijveld, Schepen van Hertefeltstraat 26a, 6042 XW Roermond

Data en tijden: zaterdag 8 oktober, 5 november en 3 december 2022 en 7 januari, 4 februari, 4 maart,en 1 april 2023 van 10:00 tot 12:30 uur

Aantal deelnemers: minimaal 6 maximaal 8/9 

Lesgeld: Standaard €  255,-- | voor leden WEEFNETWERK € 210,--. Consumpties zijn voor eigen rekening. De kosten van materiaal voor deze cursus zijn ongeveer € 90.

Aanmelden vóór: 1 september 2022

Nadere informatie verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY