Basiscursus getouwweven

Cursuscode: 22-06 BOS BASIS

Omschrijving cursus: 
De cursus is een kennismaking met de vele en boeiende mogelijkheden van weven op een getouw van 4 schachten. Je leert onder andere om een weefgetouw goed en zelfstandig op te zetten. Daarnaast zijn er theorielessen voor de basisbindingen ( linnen- en keperbinding). 
Er worden diverse proeven gemaakt, maar er is ook plaats voor het maken van een eigen weefsel (bv. een sjaal). Je experimenteert met diverse materialen op je weefgetouw. En je leert de basis van het lezen en schrijven van weefbindingen.
Dit alles wordt in 21 lesuren gegeven, daarnaast is er nog een aantal uren waarbij je thuis je werk gaat weven.

Docent: Annette Boswijk

Locatie: Akerstraat Noord 43, 6446 XC Brunssum.

Data en tijden: 
Zaterdag 3 en 17 september, zaterdag 1, 15 en 29 oktober en zaterdag 12 en 26 november 2022 van 13.00 - 16.00 uur.

Aantal deelnemers: maximaal 6 personen

Lesgeld: Standaard € 305,-. Leden Weefnetwerk betalen € 250,- (koffie/thee incl.)

Meenemen:
4-schachts tafelgetouw met weeflatten en/of schuitjes.
Er zijn ook zijn tafelgetouwen ‘Erica’ te huur. De prijs hiervan is € 15,- per maand met een borg van € 50,-. Minimum huurperiode 1 maand.
Voor de materialen moet je zelf zorgen.

Aanmelden vóór: 1 augustus 2022

Nadere informatie bij: Annette Boswijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY