Basiscursus getouw weven

Cursuscode: 22-03 ULD BASIS

Omschrijving cursus:
Het ambachtelijk weven omvat een heleboel handelingen. In deze cursus lopen we stap voor stap het proces door om te kunnen starten met weven. De grondbindingen, linnen-of platbinding en keperbinding worden behandeld met het tekenen en lezen van een binding. Met elk van deze bindingen maak je een werkstuk. Er zijn diverse factoren (bijvoorbeeld: materiaal, weefdichtheid, patroon) om te onderzoeken voor je een weefsel hebt gemaakt. In deze cursus leer je zelfstandig een getouw opzetten en weven.

Docent: Sien Ulder

Locatie: Textiellap, Strooijonkerstraat 7, 1812 PJ Alkmaar

Data en tijden:
Zaterdag 29 januari, zaterdag 12 en 26 februari, zaterdag 12 en 26 maart, zaterdag 9 en 23 april, zaterdag 7 en 21 mei en zaterdag 4 juni 2022, van 10.00-13.00 uur.

Aantal deelnemers: maximaal 6 personen

Lesgeld: Standaard € 435,-. Leden Weefnetwerk betalen € 360,- (koffie/thee incl.)

Meenemen: 4-schachts tafelgetouw met weeflatten en/of schuitjes.
Er zijn ook zijn tafelgetouwen ‘Erica’ te huur. De prijs hiervan is € 15,- per maand met een borg van € 50,-. Minimum huurperiode 1 maand.

Aanmelden vóór: 28 januari 2022

Nadere informatie bij: Sien Ulder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY