Basiscursus weven op een weefgetouw

Korte omschrijving cursus: 
Weven is het kruisen van draden: schering en inslag. Je creëert je eigen textiele constructie en je bepaalt je eigen textuur, kleur en creatie. Je doet dit op een weefgetouw. Deze tweedaagse cursus biedt de mogelijkheid: inzicht krijgen wat een weefgetouw is, hoe je een schering maakt, hoe je een schering overbrengt op een weefgetouw en de draden inrijgt op de schachten en door de weefkam. Je experimenteert met diverse materialen op een weefgetouw. Je leert de basis van het lezen en schrijven van weefbindingen. Deze cursus wordt aangeboden door Textielmuseum Tilburg en WEEFNETWERK. De twee lesdagen bestaan uit vijf uur weefles en één uur bezoek aan het Textiellab en de bibliotheek van het Textielmuseum.

Docenten: Marleen Jongen en Anneke Kersten

Locatie cursus: Textielmuseum Tilburg, Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg

Data en tijden: vrijdag 18 en 25 maart 2022 10.00 tot 16.00 uur (5 uur weefles en 1 uur rondleiding in museum)

Aantal deelnemers: maximaal 8

Lesgeld:  € 198,-- voor 2 cursusdagen, entree museum, materiaal, koffie en thee, exclusief lunch

Aanmelding en nadere informatie bi:j Marleen Jongen viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Link cursus Textielmuseum

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY