Blokpatronen op 4 schachten, module 3


Cursuscode: 21-03 JON MOD-3

De beschikbare cursusruimte in onze weverij is ruim en daardoor kunnen wij tegemoet komen aan de 1,5 meter regel.

Weven op 4 schachten geeft veel meer mogelijkheden als je rijg-groepen gaat maken. Er zijn technieken waarbij je 2, 3 of 4 combinaties maakt. Een groepje vormt een blok.

Deze cursus bestaat uit 3 lesbijeenkomsten waarbij we per lesbijeenkomst een aantal technieken gaan behandelen.
De eerste lesbijeenkomst gaan we kijken wat je met 2 inrijg-groepen kunt doen; zo is het mogelijk op één inrijg drie technieken te weven, te weten: honingraat, monnikenrand en enkele corduroy. Een andere techniek is het M en O weefsel, ook twee groepen maar de combinatie is weer anders!
De tweede lesbijeenkomst kijken we naar nog een inrijg met twee groepen nl. het zomer en winterweefsel. Ook kijken we naar een techniek waarbij 3 rijg-groepen worden gebruikt o.a. zweeds kant.
De derde lesbijeenkomst behandelen we de overshot, waarbij 4 rijg-groepen worden gebruikt. Ook komt het schaduwweefsel aan bod.

Er is voldoende tijd tussen de verschillende lesdagen, zodat het mogelijk is om van de verschillende technieken stalen te weven.

Docent:  Marleen Jongen

Locatie cursus: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde

Data en tijden: data volgen

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers

Lesgeld: Standaard € 130,- | voor leden WEEFNETWERK € 110,-

Aanmelden vóór: volgt

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY