Bandweven

Docent: Marieke Kranenburg

Het Weefcollectief Friesland organiseert wegens groot succes een serie verdiepingslessen over bandweven. Voor diegenen die nog geen ervaring hebben en toch graag willen meedoen is er op ....... 2021 een introductiecursus over het opspannen van de inkle loom.

De volgende technieken worden behandeld:

• dag 1: Krokbragd

Normaal weef je een band met twee lagen; de gehevelde en de ongehevelde laag. Met Krokbragd introduceer je een derde of zelfs een vierde laag. Het weven van een Krokbragd band is niet heel lastig, de kunst zit m in het opspannen en het maken van de extra hevellagen.

• dag 2: Pebble weave

Een heel bekende techniek in het bandweven; Laverne Waddington heeft voor deze techniek veel patronen ontworpen. In de les gaan we in op de techniek van het pebbelen, maar ook hoe je het weven kunt versnellen door extra hevelsets te maken. Meer gevorderde bandwevers kunnen ook kiezen voor een driekleuren pebble.

• dag 3: Baltic style / pick-up weven.

In de laatste les gaan we aan de slag met pick-up weven; je kunt kiezen voor Baltic Style, waarin je werkt met twee kleuren, of voor de driekleuren-pickup techniek zoals beschreven door Annie MacHale.

Elke les kent twee varianten: een variant voor meer beginnende wevers en een variant voor de meer gevorderde wevers. De variatie zit in de breedte van de banden, de complexiteit van opzetten en van het weven zelf.

Heb je nog geen ervaring met bandweven, maar wil je wel graag meedoen? Dan ben je op 2 maart van harte welkom voor een introductiecursus, waarin je een band op gaat zetten volgens patroon, leert hoe het weven in zijn werk gaat en je de eerste stappen zet met het manipuleren van de lagen. Door de opbouw in de overige lessen, ben je na deze introductiecursus prima in staat om de lessen te kunnen volgen.

Meenemen: bandweefgetouwtje/inkle loom plus garens. Mocht je een bandweefgetouwtje willen lenen, dan kan dat. Borg is € 50,-. Ook garens kun je in de cursus aanschaffen. Geef dit op bij je aanmelding.

Locatie: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde

Data en tijden:
* Introductiecursus: ....... 2021 van 13.30 – 17.00 uur
* Vervolgcursus: ........ 2021 van 13.30 – 17.00 uur en .......... 2021 van 10.30 - 14.30 uur

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers


Lesgeld: Introductiecursus € 40,-, Vervolgcursus € 125,- Koffie / thee en iets lekkers zijn inbegrepen. Zelf een lunch meenemen.

Aanmelden vóór:
* Introductiecursus vóór ..... 2021
* Vervolgcursus vóór ........ 2021
Je kunt de 2 cursussen los van elkaar boeken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY