Kaartweven

Docent: Marieke Kranenburg

In de cursus kaartweven leer je in drie dagen de basisbeginselen van het kaartweven. Er wordt in de cursus veel aandacht besteed aan het efficiënt opspannen (“snel” en zonder veel materiaalverlies) en het patroon lezen.

Op dag 1 ga je een band weven met een patroondraad op een achtergrondkleur. Je leert hoe je het snelst een band kunt opspannen, hoe je kunt zien hoe je kaarten moeten staan (S- en Z-richting) en hoe je een patroon moet lezen en kunt tekenen.

Op dag 2 gaan we de basis van dag 1 verder uitbreiden. Op internet vind je voor het kaartweven heel veel zogenaamde GTT patronen. Maar hoe moet je een GTT patroon lezen? Je maakt een keuze voor een GTT patroon en gaat vervolgens deze band opzetten en weven.

Op dag 3 gaan we een heel andere kaartweeftechniek behandelen; het double faced kaartweven. Bij deze techniek verschijnt het patroon zowel aan de voor- als aan de achterkant van de band en je kunt er heel veel verschillende figuren mee maken. Bekend zijn de banden van Otfried Staudigel, die hiervoor heel veel patronen heeft gemaakt.

Docent: Marieke Kranenburg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde

Data en tijden: ..........2021 van 13.30—17.00 uur

Lesgeld: € 125,-. Koffie / thee en iets lekkers zijn inbegrepen.

Aantal: minimaal 6, maximaal 8 deelnemers

Inschrijven vóór: ........... 2021

Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meenemen: Kaartweefplank. Je kunt een kaartweefplank voor € 15,- aanschaffen (vermelden bij aanmelding). Kaartweefkaarten zijn te koop: 10 stuks voor € 3,50. Ook garens kun je in de cursus aanschaffen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY