Wanneer u nieuws te melden hebt stuur een bericht naar de webmaster.

Nieuws uit de provincies Utrecht, Noord-en Zuid-Hollan

 

Nieuw: beginnersboek met filmpjes voor tablet en iPad

Weven in de 21e eeuw! In januari 2016 verscheen het eerste digitale weefboek in het Nederlands. Niet alleen met tekst en illustraties, maar ook met instructiefilmpjes. Twee wevers uit West, Janneke Stelling en Erma Klarenberg, maakten een e-boek voor beginnende wevers. Met korte teksten en duidelijke instructiefilmpjes leer je hoe je een schering op het getouw zet en hoe je moet weven.

Dit boek is het eerste Nederlandse weefboek voor beginners sinds 1983. De auteurs vonden het hoog tijd voor een moderne presentatie van de oude weeftechniek. Het boek is ontwikkeld voor een tablet, maar het draait ook op een laptop. Het vraagt 400 MB geheugenruimte. Omdat de filmpjes in het boek geïntegreerd zijn, heb je na het downloaden geen wifi-verbinding meer nodig.

Meer informatie: www.weefstudiodesprong.nl

Nieuws vanuit Groningen, Friesland en Drenthe

Het project van Bindpunt Noord, onder aanvoering van Gineke Luiken:  “Wol in de Hoofdrol” heeft een aanmoedigingsprijs gekregen voor de inzending voor Friesland 2018 ( Leeuwarden Culturele Hoofdstad).
De prijs bestond uit het 14 dagen gebruik maken van een atelier in een oude gevangenis, wel zelf inrichten, in Leeuwarden waar Friesland 2018 zijn hoofdkantoor heeft.
Daar is een film opgenomen door een professionele filmer die hier te bekijken is.

Nieuws uit de provincies Overijsel, Gelderland en Flevoland

WEEK van het WEVEN 2017

Op 30 april tot en met 6 mei 2017 in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem.

Zet deze data al vast in je agenda.

Op dit moment is een groepje enthousiaste vrijwilligers onder de hoede van Bindpunt Oost met veel steun van het Nederlands Openlucht Museum bezig om een interessante WEEK van het WEVEN te organiseren. We zijn hard bezig om afspraken te maken en leuke activiteiten te bedenken.

Het Nederlands Openlucht Museum is een bijzondere plek waar veel te beleven en te zien is; naast recent textiel zal er ongetwijfeld ook museaal textiel te zien zijn.

Meld je aan als gastvrouw of gastheer voor een dagdeel tijdens de WEEK van het WEVEN bij Rieneke van der Plicht E rieneke52@kpnmail.nl

Wil je werk exposeren meld je werk dan vanaf begin februari 2017 aan via het aanmeldformulier voor tentoonstellingen op de website van WEEFNETWERK. Tegen die tijd hopen we een snelkoppeling naar het formulier op het blog te zetten.

Voor meer informatie volg ons binnenkort op: http://week-van-het-weven.blogspot.nl

Nieuws uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

ZEBRALIMDAG 2017
Thema:    Ik ga op reis en neem mee....
Datum :   25 maart 2017
Locatie:   Markland College
                Pagnevaartweg 7
                4731 AA  Oudenbosch

Hier leest u alle informatie  en de uitnodiging voor de Zebralimdag 2017


FOUDIA workshop 075 09 11 201640 jarig jubileum Weefkring Foudia
Dit is gevierd met een workshop, WEEFNETWERK heeft hier een steentje aanbijgedragen met subsidie.Tijdens de voorbereiding bleek dat de beschikbare tijd tijdens de workshop voor sommige mensen misschien te krap was en daarom hebben we besloten om met 3 personen van tevoren al het papier op maat te snijden. Voor iedereen lag een pakketje papier klaar met lijmstift en handleiding. We hebben wat voorbeelden laten zien en stapsgewijze uitgelegd wat er moest gebeuren. 3 personen hebben de workshop begeleid. De moeilijkste delen hebben we allemaal samen gedaan en van de rest heeft iedereen minstens een complete helft zodat ze thuis de andere helft kunnen afmaken. Sommigen waren al snel klaar en hielpen dan weer anderen. De sfeer was erg leuk. Er waren 21 leden aanwezig. De afwezigen krijgen hun pakketje later. De volgende opdracht is om in februari het complete boekje weer mee te brengen , voorzien van versiering en iets gewevens ( bijv. omslag of een band eromheen). We bekijken dan of het leuk is voor een tentoonstelling op de Zebralimdag op 25 maart.
FOUDIA workshop 056 09 11 2016

 FOUDIA workshop 054 09 11 2016