Weven kent allerlei niveaus.
Van heel eenvoudige tot zeer complexe weeftechnieken. Van het weven op een eenvoudig weefraam tot op een computergestuurd getouw en alles wat daar tussen in zit. Van het maken van stoffen tot het creëren van kunstobjecten. Het ontwerpen kan gewoon met ruitjespapier en kleurpotloden, maar ook met een computerprogramma

Weven kan op vele manieren
Weven is al mogelijk op een eenvoudig spijkerweefraam, bijvoorbeeld voor het weven van vrije vormen. Klik hier voor een demonstratie

Alle weefbindingen zijn afgeleid van drie basisbindingen, in dit filmpje worden ze gedemonstreerd.

Prachtige banden weef je met behulp van kaartjes of met een weefkam. Heerlijk om als handwerk mee te nemen, bijvoorbeeld voor op vakantie.

Weefgetouwen zijn er in alle maten en prijzen. Een eenvoudig getouw hoeft niet veel plaats in te nemen. Er is altijd wel ergens een hoekje te vinden waar je heerlijk ontspannen de spanning kunt beleven van het maken van je eigen lap stof, in je eigen kleur en materiaal keus. Weven kan je met heel veel verschillende materialen. In de handel zijn prachtige garens in schitterende kleuren . Het zelf verven van garens is trouwens ook erg spannend. Maar ook plastic, koperdraad, houtjes, stro, turf zijn verrassende weefmaterialen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er mee weven.

Wilt u leren weven? Er zijn door het hele land docenten die cursussen voor beginners en gevorderden aanbieden. Met deze link kunt u de lijst met namen en contactgegevens van deze docenten downloaden.

Bent u een beginner en denkt u: "Een weefkring is nog helemaal niets voor mij, want ik weet nog niets"? Mis, een weefkring is de plek waar u ervaren weefsters ontmoet, die bereid zijn u met raad en daad ter zijde te staan. Dus schroom niet en ga eens kennismaken bij een weefkring. Voor een weefkring bij u in de buurt, klik hier.

Een film van Weefnetwerk is hier te zien.