LEDEN CONTACTDAG.
 
Na de Algemene Ledenvergadering wordt de Leden Contact Dag gehouden. Voor de leden die zich voor de Leden Contact Dag hebben opgegeven, is er na afloop van de vergadering  een lunch. Daarna begint het middagprogramma.  
 
 
Het programma van de dag  
ALV
09.30 uur          Zaal open, aanmelden en presentielijst tekenen
10.30 - 12.30 u. Algemene Ledenvergadering (uitsluitend voor leden en gratis toegankelijk)
Leden Contact Dag    (niet gratis)
12.30 - 13.30 u. Lunch  
13.00 - 13.30 u. Inloopspreekuur bestuur
13.30 u.            Vertoning van de promotie-dvd Weven
14.00 - 15.00 u.  Lezing Ineke Elsinga met als thema ‘VIJF’
12.00 – 15.30 u. Surplus-markt , verkoop van eigen garens, gebruikte weefmaterialen  ed. 
Doorlopend :  - Werk van Ineke Elsinga   
   - Presentatie van de resultaten van de cursussen van het afgelopen jaar. Er staan        tafels klaar om uw werkstukken (ook proeflapjes en werkmappen) te laten zien!  
 
Inschrijven
De kosten voor de LCD zijn € 12,50 inclusief lunch. S.v.p. dit bedrag vóór 9 februari 2013 overmaken op rekeningnummer 2070441 t.n.v. Weefnetwerk te Noordwijkerhout, o.v.v. uw lidmaatschapsnummer en LCD 2013.  Leden buiten Nederland, maar binnen de Eurozone, kunnen betalen via een euro-overboeking. IBAN- en BIC-nummer hiervoor zijn: IBAN NL24INGB002070441 en BIC INGBNL2A.
 
Routebeschrijving
Neem op de A 28 (Amersfoort-Zwolle) afslag 9 richting Nijkerk
Na 400 m. rechtsaf op de Berencamperweg richting Nijkerk
Na 1,6 km. de 1e afslag op de rotonde (Vetkamp)
Na 300 m. de 2e afslag op de rotonde ( op de Vetkamp)
Na 500 m. de 3e afslag op de rotonde (Oranjelaan)
(Betaald) parkeren op parkeerterrein hoek Vetkamp/Oranjelaan
 
Vanuit het zuiden via de A 30:
Neem op de A30 de N 301 richting Nijkerk
Op de 1e rotonde in Nijkerk rechts afslaan (Oude Barneveldseweg), bocht naar links volgen (Paasbosweg)  
Bij rotonde rechtsaf slaan (Hoefslag), spoor oversteken en meteen rechtsaf naar Stationsweg,
Voorbij het station linksaf, de Oranjelaan in, De Schakel ligt 300 m verderop rechts aan deze straat.
 
Vanaf NS-station Nijkerk
            Een stukje naar rechts lopen, de straat aan de overkant is de Oranjelaan. Even verderop vindt u aan uw rechterkant “De Schakel”.

 

Weven kent allerlei niveaus.
Van heel eenvoudige tot zeer complexe weeftechnieken. Van het weven op een eenvoudig weefraam tot op een computergestuurd getouw en alles wat daar tussen in zit. Van het maken van stoffen tot het creëren van kunstobjecten. Het ontwerpen kan gewoon met ruitjespapier en kleurpotloden, maar ook met een computerprogramma

Weven kan op vele manieren
Weven is al mogelijk op een eenvoudig spijkerweefraam, bijvoorbeeld voor het weven van vrije vormen. Klik hier voor een demonstratie

Alle weefbindingen zijn afgeleid van drie basisbindingen, in dit filmpje worden ze gedemonstreerd.

Prachtige banden weef je met behulp van kaartjes of met een weefkam. Heerlijk om als handwerk mee te nemen, bijvoorbeeld voor op vakantie.

Weefgetouwen zijn er in alle maten en prijzen. Een eenvoudig getouw hoeft niet veel plaats in te nemen. Er is altijd wel ergens een hoekje te vinden waar je heerlijk ontspannen de spanning kunt beleven van het maken van je eigen lap stof, in je eigen kleur en materiaal keus. Weven kan je met heel veel verschillende materialen. In de handel zijn prachtige garens in schitterende kleuren . Het zelf verven van garens is trouwens ook erg spannend. Maar ook plastic, koperdraad, houtjes, stro, turf zijn verrassende weefmaterialen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er mee weven.

Wilt u leren weven? Er zijn door het hele land docenten die cursussen voor beginners en gevorderden aanbieden. Met deze link kunt u de lijst met namen en contactgegevens van deze docenten downloaden.

Bent u een beginner en denkt u: "Een weefkring is nog helemaal niets voor mij, want ik weet nog niets"? Mis, een weefkring is de plek waar u ervaren weefsters ontmoet, die bereid zijn u met raad en daad ter zijde te staan. Dus schroom niet en ga eens kennismaken bij een weefkring. Voor een weefkring bij u in de buurt, klik hier.

Een film van Weefnetwerk is hier te zien.